3+1 vinkkiä: Näin hyödynnät kuvapankkikuvia

Kuvapankkikuvien käyttö on saanut paljon julkisuutta viime aikoina. Sosiaalisessa mediassa on jaettu eri yritysten markkinointimateriaaleja, joista on voinut tunnistaa saman kuvapankkikuvan. Joissakin tapauksissa kuvan värimaailmaa oli muutettu, mutta silti siitä pystyi tunnistamaan saman kuvan. Lue artikkelini 3+1 vinkkiä: Näin hyödynnät kuvapankkikuvia, ja ota kuvapankkikuvat haltuun omalla sivustollasi tai markkinoinnissa.

1. Käytä taustakuvana

Taustakuvaksi sopii hyvin kuva, jossa on sumennettu tausta. Kuvan väriä ja kylläisyyttä voi myös muuttaa, tai tehdä kuvasta täysin mustavalkoisen. Jos kuva on valmiiksi niin sumea, että siitä ei erotu selvästi mikään yksityiskohta, toimii se hyvin taustakuvana. Tällöin se ei myöskään niin helposti hyppää silmille kuvana, jonka on voinut nähdä muuallakin.

3+1 vinkkiä: Näin hyödynnät kuvapankkikuvia
Kuvapankkikuva mustavalkoisena taustakuvana.

 

2. Käytä apuna pääasian esittelyssä

Jos pääasia kuvassasi on jokin muu kuin kuvapankkikuva, voit käyttää kuvapankkikuvaa vain apuna, vähän niin kuin taustakuvana. Jos esimerkiksi haluat näyttää kuvassasi nettisivun, voit asetella sen kuvapankkikuvassa olevan tietokoneen näytölle. 

Visuaalinen ilme ja kuvitukset
Kuvapankkikuva taustalla pääsisällön apuna.

 

3. Käytä kuvasta vain osa tai yhdistele kuvia

Jos saat ladattua kuvapankkikuvan tarkoitukseesi riittävän isokokoisena, voit rajata siitä vain jonkin tietyn alueen. Voit myös ottaa kuvankäsittelyohjelman tehokkaammin käyttöön ja yhdistellä osia eri kuvista. Näin saat uniikimman lopputuloksen. 

Joskus voi olla tarve lisätä omaan kuvaan esimerkiksi valoa. Alla on esimerkki ottamastani luontokuvasta, johon olen yhdistänyt toisen kuvan avulla bokeh-efektiä.

3+1 vinkkiä: Näin hyödynnät kuvapankkikuvia
Kahdesta eri kuvasta yhdistetty kuva.

4. Muokkaa kuva piirretyn näköiseksi

Yksi idea hyödyntää kuvapankkikuvaa on tehdä siitä piirretyn näköinen. Voit myös värittää uutta piirroskuvaa erilaiseksi tai käyttää siitä osia. Näin voit saada helposti vektoripiirroksia projekteihisi.

Kuvasta on tehty piirretyn näköinen.

 

Kuvapankkikuvia ei kannata siis kokonaan unohtaa, koska niistä on hyötyä monissa tilanteissa. Laajasti näkyvillä oleviin markkinointimateriaaleihin saattaa kuitenkin olla joskus parempi ottaa omat kuvat tai palkata ammattikuvaaja. Näin saa ainakin itsensä näköisiä ja persoonallisia kuvia. 

Tässä oli muutama esimerkki, miten itse suosittelisin käytettävän kuvapankkikuvia. Mihin sinä käytät kuvapankkikuvia? 

Inspiraatiota

Postaan Instagramiini vinkkejä ja inspiraatiota mm. visuaalisuuteen, luovuuteen ja kuvituksiin. Löydät Instagramini täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *