Hyviä ilmaisia kuvapankkeja

Tarvitsetko hyviä ilmaisia kuvapankkeja? Kuvapankkikuvia voi hyödyntää monessa paikassa: kotisivuilla, blogissa, esitteissä, Power Point -esityksissä, somessa, jne. Aina ei ole aikaa tai mahdollisuutta alkaa itse ottamaan kuvaa tai tekemään piirrosta, joten kuvapankit ovat helppoja ja käteviä. Päätin koota hyödyllisen listan ilmaisista kuvapankeista. 

Tekijänoikeuksista

Ilmaisia kuvapankkeja käytettäessä kannattaa tarkistaa kuvien lisenssit. Kuvapankit tai yksittäiset kuvat ovat yleensä määritelty Creative Commons (CC) -lisenssien alle, jotka kertovat miten kuvia saa käyttää. CC-lisenssejä on viisi: 

By Attribution (BY)

Kuvia ja siitä tehtyjä versioita saa kopioida, levittää ja välittää vapaasti, mutta kuvaaja/lähde on mainittava. 

NonCommercial (NC)

Kuvia ja sen versioita saa kopioida, levittää ja esittää vain ei kaupallisesti. 

NoDerivatives (ND)

Kuvia saa kopioida, levittää ja esittää, mutta niitä ei saa muokata. 

ShareAlike (SA)

Kuvista muokattuja versioita saa julkaista ainoastaan samalla lisenssillä, jolla alkuperäinen kuva on julkaistu. 

CC0-lisenssi

Kuvia saa kopioida, levittää ja muokata rajoituksetta, eikä kuvaajaa tai lähdettä tarvitse mainita. 

Kuvia etsiessä on helpointa valita kuvia, joilla on CC0-lisenssi. CC0-lisenssöityjä kuvia saa käyttää ja muokata vapaasti, eikä niiden julkaisuun tarvitse pyytää lupaa, eikä lähdettä tarvitse merkitä. Toisaalta on kohteliasta mainita kuvan lähde, jos mahdollista, mutta pakollista se ei ole. Tämä on helppo ja nopea tapa ottaa käyttöön kuvia.

Olen listannut alle hyviä ilmaisia kuvapankkeja CC0-lisenssillä.

 

Pixabay

Pixabay on monipuolinen kuvapankki sekä aiheiltaan, että kuvatyypeiltään. Pixabaysta löytyy valokuvia, piirroksia, vektoreita sekä videoita. Kuvaa ladatessa valitaan muutamasta vaihtoehdosta minkä kokoisena kuvan lataa. Suurten kuvien sekä vektorien lataus vaatii kirjautumisen, eli tänne kannattaa luoda itselleen tunnukset. 
 
 

Unsplash

Unsplash on tällä hetkellä suosikkikuvapankkini. Sieltä löytyy mm. kauniita maisemia, upeita sisustuskuvia ja hyviä mockup-kuvia. Tätä kuvapankkia hyödynnän nykyään eniten.

https://unsplash.com

 

Pexels

Pexels-kuvapankista löytyy myös kauniita ja monipuolisia kuvia. Pidän tästäkin kuvapankista hyvin paljon.

https://www.pexels.com

Gratisograpgy

Gratisography-kuvapankin kuvat ovat vähän erilaisia kuin muissa kuvapankeissa, eivätkä ehkä sieltä perinteisemmästä päästä, mutta mainittakoon sekin tässä kuvapankkien listalla. Jos etsit räväkämpiä kuvia niin katso täältä.

https://gratisography.com

Kuvia Suomesta

Jos kohderyhmänäsi ovat suomalaiset ja haluat kuvia, joista näkee, että ne on kuvattu Suomessa, voit etsiä niitä Kuvia Suomesta -kuvapankista.

https://kuviasuomesta.fi

 

Splitshire

Splitshire-kuvapankista löytyy kuvia ja videoita. Kuvat ovat tyyliltään aika tummia ja voimakaskontrastisia. 

 

https://www.splitshire.com/

 

Negative Space

Negative Space -kuvapankista löytyy mielenkiintoisia kuvia. Miinuksena ovat kuvapankin kuvien vieressä näkyvät maksullisen kuvapankin mainoskuvat.

https://negativespace.co/

Reshot

Reshot-kuvapankissa on mielenkiintoisia kuvia monesta aiheesta, suosittelen tutustumaan.

https://www.reshot.com/

Stocksnap

Reshot-kuvapankissa on mielenkiintoisia kuvia monesta aiheesta, suosittelen tutustumaan. Ainoa miinus ovat kuvapankin kuvien vieressä näkyvät maksullisen kuvapankin mainoskuvat.

https://stocksnap.io/

Hyviä ilmaisia kuvapankkeja on paljon 

Ilmaisista kuvapankeista löytyy nykyään kuvia moneen lähtöön, ja hyviä ilmaisia kuvapankkeja on paljon. Toisaalta samoja kuvapankkikuvia tulee helposti vastaan monilla eri sivuilla, joten jos haluaa erilaista kuin muilla, niin silloin voi olla hyvä idea palkata ammattivalokuvaaja tai kuvittaja, tai ottaa itse kuvat. 

Kirjoitin aiemmassa artikkelissa vinkkejä millä tavoin kuvapankkikuvia kannattaa hyödyntää. Pääset lukemaan sen tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *