Taidetta Pantone 2020 -värin tyyliin

Vuoden 2020 Pantone-väri on 19-4052 klassinen sininen. Tämä ajaton, hienostunut ja yksinkertainen sininen väri kuvastaa rauhallisuutta ja luottamusta. 

Pantone on julkistanut jo parinkymmenen vuoden ajan oman valintansa vuoden väriksi, joka näkyy kyseisenä vuonna sisustuksessa, muodissa sekä graafisessa suunnittelussa ja on alkanut vuosien saatossa vaikuttaa trendeihin.

Leatrice Eiseman Pantonelta vertaa vuoden 2020 klassista sinistä kauniisti iltataivaaseen ja kertoo, että kyseisellä värillä halutaan rohkaista unohtamaan itsestäänselvyydet ja ajattelemaan syvällisemmin. Innostuin tekemään blogipostauksen taiteestani, jossa on inspiraationa sinisen värin rauhallisuus ja hiljaisuus, ja jossa näkyy tuo rauhoittava sininen iltataivas.

Hiljainen satama

Hiljainen satama -teoksessa on käytetty paljon sinistä väriä luomaan rauhallinen ja hiljainen tunnelma. Sinistä väriä on myös käytetty luomaan tilan tuntua.

 

Yksinäinen vene

Yksinäinen vene -teoksessa on käytetty sinistä väriä luomaan rauhallinen ja hiljainen tunnelma. Teos kuvaa suomalaista luontoa kesäyönä, kun voi olla ihan yksin soutelemassa ja ihailemassa maisemia niin, ettei välttämättä tule ketään muuta vastaan. Teoksessa on käytetty toisena värinä keltaoranssia väriympyrän vastakkaiselta puolelta.

Sininen hetki

Sininen hetki -teos esittää talvista maisemaa, kun luonto näyttää hetken aikaa siniseltä ennen pimeän tuloa. Sininen väri kuvastaa tässä haikeutta, kun päivä alkaa olemaan mennyt, mutta samalla toivoa uudesta huomisesta.

Yhteenveto

Näissä kolmessa maalauksessa tulevat esille rauhallisuus ja yksinkertaisuus, eli asiat, jotka ovat ominaisia Pantone 2020 -värille. Pantonen klassinen sininen sopii täydellisesti taiteeseen, jossa halutaan kuvata esimerkiksi tilan tuntua, taivasta illalla tai hiljaisuutta ja rauhallisuutta.

Itse pidän sinisestä väristä ja varmasti tulen käyttämään sitä paljon jatkossakin. Sinisen värin sanotaan tukevan luovuutta, joten tänä vuonna on ehkä odotettavissa luovia ratkaisuja designissä. 🙂 Trendejä on kiinnostavaa seurata, vaikkakin teen päätökset käyttämistäni väreistä enemmän muiden asioiden pohjalta.

Seuraatko sinä trendejä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *